Menu
items. ▼ View Cart

Whitening Injection

Whitening Injection.


Pada amnya, secara semula jadi, ramai diantara kita di Malaysia termasuk lelaki dan wanita mempunyai warna kulit yang gelap dan coklat. Tetapi untuk kelihatan menarik ramai orang ingin mempunyai kulit yang lebih putih dan cerah. Tidak hairanlah ramai yang telah menggunakan pelbagai produk supplement pencerahan kulit dan juga yang paling menarik mendapatkan suntikan pemutihan kulit / whitening injection.

Terdapat pelbagai kaedah yang boleh digunakan untuk mendapatkan kulit yang putih. Terdapat cara semula jadi seperti makan tomato, sayur-sayuran berdaun, memakai natural mask, dan mengambil makanan tambahan (supplement). Terdapat juga cara-cara buatan seperti rawatan laser, krioterapi dan suntikan pemutihan / whitening injection.

Dari segi pemilihan kaedah yang terbaik, pendapat kebanyakan orang boleh dibahagikan kepada dua. Ada yang lebih suka secara semula jadi, kerana lebih selamat dan lebih murah. Walaubagaimanapun kaedah ini mengambil masa yang lebih lama. Kebanyakan daripada kita mahukan kesan pemutihan kulit dengan lebih cepat, jadi mereka beralih kepada perubatan moden dan berteknologi. Itulah sebabnya whitening injection adalah kaedah yang paling sesuai.

Mengapa kulit cerah atau gelap

Cerah atau gelap, sebelum kita pergi secara terperinci tentang butir butir whitening injection yang anda gemari, anda perlu mengetahui bagaimana warna kulit terhasil.

Melanin merupakan pigmen yang yang menentukan warna kulit. Ia mempunyai tiga jenis: pheomelanin, eumelanin dan neuromelanin.
Pheomelanin adalah apa yang menyebabkan jeragat dan rambut merah. Neuromelanin didapati di dalam otak. Yang paling biasa daripada tiga adalah eumelanin, pigmen yang menyebabkan warna kulit coklat dan hitam. Lebih banyak Eumelanin ada di dalam kulit, lebih gelap kulit kita kelihatan.

Melanin itu ada sebab-sebab. Apabila anda terdedah kepada cahaya matahari, lebih banyak melanin dihasilkan. Ini adalah untuk menyerap sinaran UV dan melindungi sel-sel kulit daripada rosak. Inilah sebabnya mengapa terdapat banyak melanin apabila anda berjemur di bawah matahari bagi masa yang lama.

Orang berkulit gelap mempunyai melanin lebih daripada orang-orang yang berkulit putih. Kelemahan di sini adalah bahawa mereka yang mempunyai kulit yang lebih cerah lebih cenderung untuk mendapat sunburn atau kanser kulit.

Apa  kah whitening Injection?

Bahan yang biasa digunakan pada whitening injection adalah glutathione. Walaupun terdapat banyak pil glutathione yang dijual di pasaran, mereka boleh memilih untuk melakukan suntikan.

Ada kajian yang mengatakan mengambil glutathione melalui mulut tidak berkesan, kerana mereka tidak dapat diserap dengan baik dalam perut dan usus. Ini menjadikan whitening injection lebih popular.

Glutathione injections mencerahkan warna kulit dengan bertindak ke atas melanin. Ternyata eumelanin kepada pheomelanin, pigmen biasa pada mereka yang berkulit putih. Mekanisme lain untuk menghentikan tindakan enzim ini dipanggil tirosinase  yang terlibat dalam membuat melanin dalam badan.

Suntikan glutathione biasanya mengandungi dos 600 miligram setiap suntikan untuk mencerahkan kulit. Pesakit mendapat suntikan intramuskular sekali sehari. Terdapat juga rumusan lain yang lebih tinggi. Satu jenama tertentu mempunyai 5,000 miligram setiap kandungan dan pengguna mendapatkan suntikan sekali dalam setiap seminggu atau dua minggu.

Glutathione  yang diambil dalam bentuk pil atau suntikan, mempunyai beberapa manfaat kepada kulit:

Mencerahkan kulit
Menjadikan kulit yang licin dan lembut.
menjadikan kulit lebih glow.
Menghaluskan liang.
Mengurangkan garis-garis halus dan kedutan.
Menjadikan kulit lebih lembut dan lebih lembap.
Membantu mengawal masalah jerawat.
Menghalang pembangunan tanda jerawat.
Memberhentikan pigmentasi kulit.
Melambatkan proses penuaan.
Menguatkan sistem imun.

Whitening Injection.


Ramai orang menyokong dan telah mengamalkan penggunaan whitening injection. Ia telah memberi kesan kepada mereka yang menggunakannya.. Untuk memastikan bahawa hasilnya adalah memihak kepada anda, berikut adalah beberapa langkah berjaga-jaga yang perlu anda tahu:

Berbincang dengan doktor anda tentang keselamatan suntikan glutathione kulit pemutihan.
Melalui ujian kulit pertama sebelum suntikan sebenar untuk memeriksa reaksi alahan.
Hanya gunakan suntikan baru dan steril.
Gunakan hanya seperti yang dinasihatkan oleh pakar-pakar.
Jangan gunakan jika anda mengandung atau menyusukan bayi.
kesimpulan:

Ramai orang menikmati hasil yang memuaskan setelah mengambil whitening injection. Jika ia adalah praktikal dan anda mampu, tidak ada alasan untuk tidak mencuba. Teruskan dan lihat perubahan kulit anda dalam beberapa minggu atau bulan melalui penggunaan whitening injection.


.

© Beauty Skin Injection
Blogger E-commerce powered by Beauty Skin Injection.